Classic vs. Oilers 14.2. - Tiukka kosto-ottelu

Nostalgianosto - tekstin alkup. pvm 7.2.2013

Pian pääsemme seuraamaan tiukkaa Salibandyliigan taistelua Espoon Oilersin ja Tampereen Classicin välillä. Nyt kun pudotuspelit alkavat lähestymään, ovat viimeiset ottelut erityisen tärkeitä niin pisteiden, kuin joukkueen moraalin kannalta. Oilers lähtee peliin takaa-ajajan asemasta ja heillä on mahdollista tämän ottelun myötä kiriä joukkueiden välistä pientä eroa. Classic taas pystyy voiton myötä päästä sarjataulukon kärkipaikkaa pitävän Happeen niskaan ja uhata koko runkosarjan voittoa.

Keskinäinen taistelu joukkuiden välillä on jo tilastojenkin valossa tiukka. Molemmilta joukkueilta onnistuu maalinteko, mikä näkyykin hyvin tilastoissa, sillä Classic on maalitilaston kakkosena ja Oilers neljäntenä. Molemmilta joukkueilta löytyy myös yksi pelaaja koko liigan pistepörssin top-3 -sijoilta. Oman pään verkot ovat joukkueilla heiluneet yhtä paljon yhden maalin erolla, eikä tämä lukema ole kovin pieni. Maaleja onkin siis odotettavissa ja tämä kannattaa ottaa huomioon jos aikoo itse pistää rahaa ottelun tuloksesta. Esimerkiksi Unibetin vedonlyönti antaa hyviä kertoimia ottelun maalimäärän veikkaamisesta. He nimittäin antavat veikata pelkästään sitä tietoa, että tuleeko ottelussa enemmän kuin x maalia, riippumatta kuka ne teki.

Edellisessä kohtaamisessa joukkueet pelasivat todella tasaisen ottelun ja taululle saatiin jatkoajan päätyttyä lukemat 6-6. Näistä tunnelmista molemmat lähtevät varmasti hakemaan voittoa, mikä voi näkyä mielenkiintoisina kertoimina vedonlyönnissä. Vaikka normaalisti tasapeliä ei kannattaisi salibandyssä lähteä veikkamaan, niin nyt voi olla jopa suositeltava poikkeustilanne. Ainakin NordicBet vedonlyönti tarjoaa suuria kertoimia tasapeleistä ja tiukankin ottelun kohdalla saat helposti yli 5-kertaiset palautukset. Ottelun lopputuloksen veikkaaminen tulee olemaan vaikeaa. Tulosta ennustaessa pitää muistaa, että Oilers on pelannut viime aikona hieman vahvemmin, mutta toisaalta ottelut ovat olleet heikompia joukkueita vastaan.